Publicitate

Dictionar urban, ep1.

Publicat de Bursuk on vineri, mai 22, 2009

Navigand pe net am descoperit siteul Urban Bite, un site care gazduieste mai toate evenimentele ce se petrec prin Bucuresti; tot in acest site am descoperit si un mic dictionar urban, cu diverse expresii care se folosesc prin partile astea de tara. Vor fi 5 episoade, iar astazi, vom incepe fireste cu litera "A". Asadar:

(a) ajunge la fred si barney
A-ti folosi masina atat de des, incat mai ai putin si ii faci o gaura in podea, prin care scoti picioarele, ca in familia Flintstones.

are casa în panta/patura la usa/piatra la pestera
Se foloseste pentru cineva care are obiceiul de a lasa usile deschise atunci cand iese dintr-o incapere.

a fi zen
A nu te enerva, a fi calm, neinteresat de ce se intampla in jurul tau. A nu-ti pasa, a-ti vedea de treaba.

a lua la caterinca
A face misto de cineva, a-l lua peste picior.

a o arde lounge/chill
A te relaxa, a nu face nimic important.

a te face de bafta/de cacao/de panarama; a te gafa
A te face de ras sau de rusine.

a te fasoli
A face mofturi, ca printesa care nu putea sa doarma din cauza bobului de mazare.

a te da dupa piersic/a te ascunde dupa deget

A incerca sa te faci cat mai putin remarcat atunci cand speri sa nu capeti ceva de facut sau cand ai facut ceva si vrei sa nu fii banuit.

a trage la fit
A chiuli.

afterparty
In sens propriu, afterparty e “petrecerea de dupa petrecere”. E folosit in sens figurat de studenti si se refera la sesiunea de restante sau reexaminari.

alibiduda
Fetita de maxim 12 ani care asculta manele, Blaxy Girls si Akcent, are profil pe Hi5, termina conversatiile pe mess cu “poooooop :*:*:*” si la varsta de 16 ani se metamorfozeaza in babulina sau printesa.

atas/breloc
Prietenul unei fete frumoase pe care toata lumea vrea sa o agate. De obicei, atasul sau brelocul reprezinta un accesoriu permanent, fata nefiind vazuta decat in compania lui. Brelocul este un tip aratos, cu bani si masina, tinut pe post de trofeu. Atasul este un tip normal, care e in limba dupa ea, si are rolul de a-i tine de urat sau de a indeparta pretendentii nedoriti.


View My Stats

Publicitate